Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Να σταματήσουν οι καταλήψεις ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων

Να σταματήσουν τις καταλήψεις, ώστε να ξαναρχίσουν να λειτουργούν οι υπηρεσίες του δήμου, ζήτησε από τους εργαζομένους στο δήμο Αθηναίων ο δήμαρχος Γ. Καμίνης. Ο κ. Καμίνης συναντήθηκε, με δική του πρωτοβουλία, το....


απόγευμα με σωματεία των εργαζομένων στο δήμο Αθηναίων και ζήτησε να σταματήσουν οι καταλήψεις στο δήμο, εφόσον -όπως τόνισε- ο ίδιος έχει επιδείξει έμπρακτα την υποστήριξή του προς τους εργαζόμενους με την πρόταση των τριών σημείων.

Στην πρόταση των τριών σημείων, ο κ. Καμίνης ζητά επιτάχυνση και ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης δομών και προσωπικού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεύτερον, ζητά άμεση έκδοση υπουργικής απόφασης για προσωρινή τοποθέτηση των αποχωρούντων υπαλλήλων στους οργανισμούς προέλευσης και οριστική μετακίνησή τους εφόσον -μετά την αξιολόγηση- προκύψει πλεονάζον προσωπικό. Τρίτον, προτείνει ο δήμος Αθηναίων να προχωρήσει εντός τριμήνου σε αξιολόγηση των δομών του από κοινά αποδεκτό φορέα αξιολόγησης (π.χ. τη Μονάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης που εποπτεύεται από το υπουργείο Ανάπτυξης).

Κατά τη συνάντηση, ο δήμαρχος Αθηναίων ανέπτυξε τον έντονο προβληματισμό του για τη μη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου και τις επενέργειες των καταλήψεων τόσο στους δημότες, όσο και στα έσοδα του δήμου. Όπως τόνισε, η διεύθυνση Πολεοδομίας είναι κλειστή εδώ και δύο εβδομάδες. Τα κλειστά γήπεδα για τους νέους και οι παιδικές χαρές μένουν κλειστά. Δεν γίνονται πολιτικοί γάμοι.

Η κατάληψη στο γραφείο Προσωπικού θα έχει ως συνέπεια να καθυστερήσει η πληρωμή και των 1.800 Ι.Δ.Α.Χ. του δήμου Αθηναίων. Όσο για τα έσοδα του δήμου έχουν καταρρεύσει, αφού οι αντίστοιχες υπηρεσίες είναι κλειστές εδώ και 20 ημέρες.

Οι εισπράξεις του δήμου Αθηναίων ανέρχονται κατά μέσο όρο σε 300.000 ευρώ καθημερινά.