Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

«Όποιος έχει την μύγα…»

Λίγη ώρα μετά την τοποθέτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός που κατηγόρησε τον Παναθηναϊκό και τον Γιάννη Αλαφούζο για την δημιουργία έντασης και κλίματος πριν από το ντέρμπι των δύο ομάδων, η «πράσινη» ΠΑΕ, απάντησε. Σε ανακοίνωση που....


εξέδωσε, καλεί τους «ερυθρόλευκους» να: «κοιτάξουν στον καθρέφτη πριν μιλήσουν για ηθική αυτουργία» ενώ χαρακτηρίζει την άμεση αντίδραση των Πειραιωτών, επιβεβαίωση της ρήσης «όποιος έχει την μύγα…».

Οι «πράσινοι» στην ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι είναι φύσει και θέσει θεματοφύλακες της αξιοπιστίας του ποδοσφαίρου, ενώ επισημαίνουν ότι όπως και σε όλα τα προηγούμενα ντέρμπι στο ΟΑΚΑ θα φροντίσουν για την ομαλή διεξαγωγή αλλά και την προστασία της αποστολής της αντίπαλης ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ δεν θα αποστεί από τις θέσεις που με συνέπεια υποστηρίζει το τελευταίο διάστημα και τις οποίες, δυστυχώς, η ίδια η πραγματικότητα επιβεβαιώνει σχεδόν καθημερινά. Η εσπευσμένη αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε μήνυμα του προέδρου μας μπορεί μόνο να εκληφθεί ως επιβεβαίωση της λαϊκής ρήσης ότι "όποιος έχει τη μύγα...".

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ είναι φύσει και θέσει θεματοφύλακας της αξιοπιστίας του ποδοσφαίρου και των αρχών του fair play. Άλλωστε, επανειλημμένα ο Πρόεδρος της ΠΑΕ έχει επισημάνει σε δηλώσεις του ότι πράξεις μη σύννομες δεν συνάδουν με τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Όσοι ίσως βρίσκονται πίσω από σκάνδαλα στημένων αγώνων ή βάναυσες επιθέσεις σε φορείς του ποδοσφαίρου προς παραδειγματισμό καλό είναι να κοιτάξουν στον καθρέπτη πριν μιλήσουν για ηθική αυτουργία.

Δεν μπορεί να εγκαλούμαστε σήμερα εμείς για τη στάση μας, την οποία πληρώνουμε ακριβά ενώ είμαστε ο πρωτοπόρος Σύλλογος στον αγώνα κατά της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο. Η υγιής αντιπαλότητα μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού είναι μια ιστορία ξεχωριστή για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τους φιλάθλους τους και είναι κρίμα που διοικητικές πρακτικές και εν γένει συμπεριφορές, αμαυρώνουν συστηματικά ένα γεγονός που θα μπορούσε να είναι διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επειδή μάλιστα γίνεται λόγος και για τον προσεχή μεταξύ μας αγώνα στο γήπεδό μας, απλά υπενθυμίζουμε ότι τόσο πέρσι, όσο και τα προηγούμενα χρόνια η αποστολή των φιλοξενούμενων προστατεύθηκε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάτι το οποίο δεν ισχύει ακριβώς στην αντίστροφη περίπτωση.

Επιπρόσθετα, δεν μπορεί να μην σημειωθεί και η καθυστέρηση της πολιτείας να περαιώσει θέματα που "καίνε", όπως λόγου χάρη, τη διατήρηση σε εκκρεμότητα επί μακρόν σοβαρότατων συναφών υποθέσεων που απασχολούν τη δικαιοσύνη στο χώρο του ποδοσφαίρου. Η καθυστέρηση αυτή αυξάνει και επιτείνει την απολύτως δικαιολογημένη αγανάκτηση όλων των υγιών φιλάθλων.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ διευκρινίζει ότι δεν έχει τίποτα να χωρίσει με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και αυτονόητα θα εργαστεί προς την κατεύθυνση της διοργάνωσης ενός αγώνα με άριστη φιλοξενία, μακριά από κάθε είδους εκτροπή. Καλό θα είναι όλοι οι υπόλοιποι συντελεστές της διοργάνωσης του εν λόγω αγώνα να συμβάλλουν, ο καθένας με τη διάφανη τέλεση των οποιωνδήποτε καθηκόντων του προς τον ίδιο στόχο.