Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

«Εταιρείες δωροδοκούσαν στην Ελλάδα υπαλλήλους»

Ολιγωρία και αδιαφορία καταλόγισε στην ελληνική Δικαιοσύνη ο Γιώργος Σούρλας, Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας, επειδή επέδειξε καθυστέρηση και αδράνεια σε διερεύνηση υποθέσεων δωροδοκίας δημοσίων υπαλλήλων: «Επιβεβαιώνεται....


ότι εταιρείες δωροδοκούσαν στην Ελλάδα υπαλλήλους. Μιλάμε για ολιγωρία της Δικαιοσύνης» και πρόσθεσε «υπάρχουν δύο εκθέσεις-κόλαφος για την Ελλάδα με πολύ προσβλητικά στοιχεία. Εντόπισε (ο ΟΟΣΑ) εταιρείες που δωροδοκούν στην Ελλάδα. Πέρασαν δυο χρόνια και δεν έχει κινηθεί διαδικασία. Ο ΟΟΣΑ εκφράζει ανησυχία γιατί στην Ελλάδα υπήρχε αδράνεια για πολλά χρόνια (για υποθέσεις διαφθοράς)».

Ο κος Σούρλας αποκάλυψε ότι «είχε σταλεί στον εισαγγελέα φάκελος για δωροδοκία πολυεθνικών στην Ελλάδα» και τόνισε ότι «προκύπτουν ερωτήματα» ενώ διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχουν (πολιτικά πρόσωπα) αλλά υπάρχουν παράγοντες της Πολιτείας».

Ο Γ.Γ. Διαφάνειας επεσήμανε ότι «διαφθορά και πολιτική βούληση δεν μπορούν να συνυπάρχουν» και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν απατεώνες στα κόμματα, που όμως δεν έχουν σχέση με τους ιδεολόγους».

Ακούστε τη συνέντευξη στον A989 και τους Τάκη Τρακουσσέλη και Τάκη Πουρναράκη: