Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Guardian: Οι Έλληνες στρέφονται στα δάση για καυσόξυλα λόγω κρίσης

H βρετανική εφημερίδα Guardian κάνει λόγο σε δημοσίευμά της στον δύσκολο χειμώνα για τους περισσότερους Έλληνες. Το άρθρο της φιλοξενεί τη μαρτυρία ενός ζευγαριού, που εγκατέλειψε την Αθήνα και ζει στο Πήλιο, τον Γιάννη Χατζηαθανασίου και τη Νατάσα Ρεμπάτη. «Παρακολουθώ κάθε μέρα την....


παράνομη κοπή δέντρων. Ακούς κάθε μέρα για τους ανθρώπους που κόβουν παράνομα τα δέντρα για να ζεσταθούν. Για έναν οικολόγο όπως είμαι εγώ το θέαμα είναι θλιβερό» λέει ο Χατζηαθανασίου.

Το νεαρό ζευγάρι εγκατέλειψε την Αθήνα και ένας από τους λόγους ήταν το εξαιρετικά μεγάλο ποσό που πλήρωναν για θέρμανση. Λένε στην Guardian ότι πλήρωναν 3000 Ευρώ για την θέρμανση και ότι παρόλο που οι μισθοί τους ήταν υψηλοί (ο μισθός και των δυο μαζί έφταναν τα 3500 ευρω) στο τέλος δεν τους έμενε τίποτα στην άκρη.
Μένοντας στο Πήλιο σε ένα πέτρινο σπίτι, η θέρμανση τους κοστίζει 300 ευρώ. Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα δεν είναι πια μια χώρα που μπορεί κάποιος να σκεφτεί να κάνει παιδιά. Αναφέρονται στις φορολογικές επιβαρύνσεις που έχουν υποστεί οι οικογένειες με τα τελευταία μέτρα. Επέλεξαν να μείνουν στην Ελλάδα αν και είχαν την ευκαιρία να πάνε στην Νέα Υόρκη.

«Είναι μια όμορφη χώρα η Ελλάδα αν και οι πολιτικοί της την έχουν καταστρέψει. Έλα σε ένα χρόνο να δεις αν επιβιώσαμε» λένε στο τέλος στην δημοσιογράφο. Το ρεπορτάζ κάνει λόγο και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και άλλοι συμπατριώτες μας, ενώ αίσθηση κάνουν οι δηλώσεις του Τάκη Παυλόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος προβλέπει λέει για την χρονιά που έρχεται: «Αν το 2012 είχαμε το θάνατο των πωλητών το 2013 θα έχουμε το θάνατο της μεσαίας τάξης» κάνοντας μάλιστα αναφορά στην εξοντωτική φορολογία που θα έχουν τα κέρδη των ελεύθερων επαγγελματιών.