Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Προτιμούν τα κινητά για τα social media

Έρευνα της Nielsen, αποκαλύπτει πως σχεδόν οι μισοί από τους χρήστες κοινωνικών δικτύων, επισκέπτονται τις σχετικές online υπηρεσίες από τα κινητά τους, με τους ασιάτες να έχουν τα πρωτεία. Τα στατιστικά δείχνουν πως το 47% των χρηστών μπαίνουν....


στα social media μέσω των κινητών τους, ενώ η πλειοψηφία, είναι από την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, με ποσοστό 59%, ενώ η Ευρώπη βρίσκεται στο 33%, μαζί με τη Λατινική Αμερική.

Όσον αφορά στις χώρες, πάνω από 60% των χρηστών χρησιμοποιούν το smartphone τους για να μπαίνουν στα social media, βρίσκουμε τη Σιγκαπούρη με 70%, την Ινδονησία με 65%, την Κίνα με 64%, την Κορέα με 63% και το Χονγκ Κονγκ με 62%, ενώ στην τελευταία θέση της περιοχής, βρίσκεται η Νέα Ζηλανδία με ποσοστό 27%.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 28.000 χρηστών από 56 χώρες τον περασμένο Φεβρουάριο αποκαλύπτει επίσης πως οι περισσότεροι κάτοχοι smartphones βρίσκονται στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού με 44%, ενώ η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική βρίσκονται στον αντίποδα με 31 και 30% αντίστοιχα.

Τα αυξημένα ποσοστά των ασιατών, δικαιολογούνται και από το γεγονός ότι σε αναπτυσσόμενες χώρες, η μοναδική συσκευή αρκετών χρηστών που έχει πρόσβαση στο web, είναι το κινητό τους.


ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr