Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΤΕΙ: Φέρτε πίσω τη βάση του "10"

Την επαναφορά της βάσης του δέκα ζήτησαν τη Δευτέρα από τον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο, κατά τη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά, Λάζαρος Βρυζίδης, αλλά και ....


αρκετοί πρόεδροι άλλων Τεχνολογικών Ιδρυμάτων. Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο κ. Βρυζίδης, «η άμεση επαναφορά της βάσης του δέκα θα λύσει πολλά προβλήματα. Εξέφρασα την άποψη ότι η κατανομή των υποψηφίων στις σχολές θα πρέπει να γίνεται αφού ο υποψήφιος θα γνωρίζει ότι έχει "πιάσει" τη βάση του δέκα. Σήμερα υπάρχουν εισακτέοι που έχουν επιτύχει σε σχολές, όχι μόνο στα ΤΕΙ ακόμη και σε Πανεπιστημιακές Σχολές, με βαθμό 4 και 5. Αυτό σημαίνει υποβάθμιση των σπουδών.

Εμείς στο ΤΕΙ Πειραιά, για παράδειγμα, έχουμε μέσον όρο βαθμολογίας των εισακτέων 14,5, φαντάζεσθε τι γίνεται και σε άλλα ιδρύματα. Δεν μπορούμε να εκπαιδεύσουμε σπουδαστές που μας έρχονται με μετεγγραφές, με τόσο χαμηλή βαθμολογία, γιατί δεν μπορούν να παρακολουθήσουν.

Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο, αν υπήρχε ήδη η βάση του δέκα, δεν θα είμαστε τώρα σ’ αυτή τη θέση να συζητάμε το σχέδιο "ΑΘΗΝΑ" για συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και σχολών. Πολύ απλά, θα κλείνανε τα τμήματα που δεν θα είχαν σπουδαστές και δεν θα βασανιζόμαστε σήμερα».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Βρυζίδης, ο υπουργός άκουσε το αίτημα αυτό των προέδρων ΤΕΙ και απάντησε, όπως άλλωστε είχε δηλώσει και πρόσφατα σε συνέντευξη του, ότι αυτό είναι ένα από τα πολλά μέτρα που μελετά το υπουργείο Παιδείας για τη βελτίωση της Παιδείας.