Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Αμφισβητείται το ρεκόρ του Μέσι

Γνωστός αρθρογράφος της «As» αναφέρει πως ο ποδοσφαιριστής από τη Ζάμπια, Γκόντφρεϊ Τσιτάλου έχει πετύχει 107 τέρματα σε ένα ημερολογιακό έτος και πως ο Μέσι δεν έχει κάνει το ρεκόρ. Όλα τα ρεκόρ δείχνει να....


έχει σπάσει ο Λιονέλ Μέσι ο οποίος με τα δύο του τέρματα επί της Μπέτις έφτασε τα 86 στο 2012. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και αυτοί που αμφισβητούν το ρεκόρ του Αργεντινού διεθνούς.

Συγκεκριμένα, η As αναφέρει πως ο ποδοσφαιριστής από τη Ζάμπια, Γκόντφρεϊ Τσιτάλου το 1968 είχε πετύχει 86 τέρματα, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα έφτασε τα 107 τα οποία όμως δεν αναγνωρίστηκαν από την FIFA η οποία τότε προωθούσε το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

«Ανάμεσα σε πυροτεχνήματα, φανφάρες και επαίνους για το υποτιθέμενο ρεκόρ του Μέσι, υπάρχει ένας τάφος, σε μια γωνιά της Ζάμπια, στολισμένος από λουλούδια για τον πραγματικό κορυφαίο σκόρερ όλων των εποχών, τον Γκόντφρεϊ Τσιτάλου...», αναφέρεται στην «As», καθώς ο Τσιτάλου είχε γεννηθεί στις 22 Οκτωβρίου του 1947 και έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα στις 27 Απριλίου του 1993.