Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις η επέκταση εβραϊκών οικισμών

Eμπόδιο στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις αποτελεί το ισραηλινό σχέδιο επέκτασης των εβραϊκών οικισμών, τόνισε η αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον. «Θέλω να επαναλάβω πως αυτή η κυβέρνηση - όπως και οι....


προηγούμενες - έχουν καταστήσει σαφές στο Ισραήλ πως οι δραστηριότητές του επέκτασης των εβραϊκών οικισμών καθυστερούν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις», τόνισε η Χ. Κλίντον σε ομιλία της στην Ουάσινγκτον παρουσία των ισραηλινών υπουργών Αμυνας Εχούντ Μπαράκ και Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν.
Το Ισραήλ ανακοίνωσε χθες την πρόθεσή του να οικοδομήσει 3.000 κατοικίες στους εβραϊκούς οικισμούς στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και την Δυτική Όχθη, μια ημέρα μετά την αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κράτους μη μέλους-παρατηρητή του ΟΗΕ.
Στην ομιλία της με κύριο άξονα το Μεσανατολικό, η Χίλαρι Κλίντον απηύθυνε για μια ακόμα φορά έκκληση για ειρήνη ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους.
Πιστεύω πως ακόμα και αν δεν μπορείτε να καταλήξετε σε μια ολοκληρωμένη συμφωνία που θα λύνει όλα τα εξαιρετικά περίπλοκα ζητήματα, είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ να προσπαθήσει, κατέληξε.
=