Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ανεχτεί τα φαινόμενα ναζισμού»

Ο κ. Βενιζέλος, παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία της Ιπποκράτους κατά της ρατσιστικής, κοινωνικής, ξενοφοβικής βίας και του νεοναζισμού, πρότεινε τη συσπείρωση, όπως είπε, όλων των κομμάτων του....


συνταγματικού τόξου. «Προτείνουμε να συσπειρωθούν όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου ανεξάρτητα από τις μνημονιακές ή αντιμνημονιακές απόψεις τους. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ανεχτεί τα φαινόμενα αυτά του ναζισμού. Δεν παίζουμε με αυτά», ανέφερε.

«Το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί ποινικά», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Όπως υπογράμμισε, «πρέπει να ενεργοποιηθούν όλες οι κρίσιμες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και να γίνουν τροποποιήσεις για τα εγκλήματα που διαπράττει η Χρυσή Αυγή».

«Τα εργαλεία για την καταπολέμηση του φαινομένου της Χρυσής Αυγής είναι ο Ποινικός Κώδικας και ο Κανονισμός της Βουλής», επεσήμανε.

Ο κ. Βενιζέλος πρότεινε την άμεση ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Προέδρου της Βουλής ώστε να υπάρξει μια διακομματική πρωτοβουλία.

Επίσης, στάθηκε σε τέσσερα σημεία που, όπως τόνισε, «έχουν ιδιαίτερη σημασία να προσέχθούν» στη δράση της Χρυσής Αυγής: Η επιρροή της στην αστυνομία, η δραστηριότητα της στα σχολεία, η έντονη παρουσία στο εσωτερικό της εκκλησίας και σε λατρευτικές εκδηλώσεις και η αντίληψη στα μέσα ενημέρωσης πώς όλα αυτά που πουλάνε και ως εκ τουτου υπερπροβάλλονται.