Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

«Ελληνική» ή «Πατριωτική» Αυγή, αν βγει εκτός νόμου η «Χρυσή»

«Ελληνική Αυγή» ή «Πατριωτική Αυγή» είναι δύο από τα ονόματα που υπάρχουν στον φάκελο του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής κ. Νίκου Μιχαλολιάκου, σε περίπτωση που το ακροδεξιό κόμμα τεθεί εκτός νόμου, αν και το άρθρο 29 του Συντάγματος δεν....

 προβλέπει απαγόρευση λειτουργίας πολιτικού κόμματος. Στον ίδιο φάκελο, υπάρχει προσχέδιο του νέου καταστατικού του νέου κόμματος, αλλά και του νέου σήματος, τα οποία θα κατατεθούν στο πρωτοδικείο, προκειμένου ο νέος σχηματισμός να λάβει μέρος στις επόμενες εκλογές, εφόσον η Χρυσή Αυγή, τεθεί εκτός νόμου.

Η πρόθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, να προτείνει διακομματική «σταυροφορία» κατά του ακροδεξιού κόμματος, με «όπλο» τον ποινικό κώδικα, έχει οδηγήσει στο «κόκκινο» την κόντρα με την Χρυσή Αυγή, με τον κ. Μιχαλολιάκο να ανακοινώνει πως αναλαμβάνει πρωτοβουλία «για την καταδίκη των εγκλημάτων του ΠΑΣΟΚ, την φυλάκιση των απατεώνων που διέλυσαν τη χώρα και κατέκλεψαν τα δημόσια ταμεία».

Στη διάρκεια παρουσίασης της πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής νεοναζιστικής βίας αλλά και την ανάδειξη της Χρυσής Αυγής ως αντισυνταγματικού μορφώματος ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι αφετηρία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής είναι η άμεση αντίδραση και καταδίκη του φαινομένου αυτού από τα κόμματα του συνταγματικού τόξου. «Προτείνουμε να συσπειρωθούν όλα τα κόμματα ρου συνταγματικού τόξου, ανεξάρτητα από τις μνημονιακές, ή αντιμνημονιακές απόψεις τους. Το ΠΑΣΟΚ, δε μπορεί να ανεχθεί τα φαινόμενα του ναζισμού. Δεν παίζουμε με αυτό.» επεσήμανε, υπογραμμίζοντας πως μόνο ποινικά μπορεί να αντιμετωπιστεί η δράση τη Χρυσής Αυγής δεδομένου ότι το άρθρο του 29 του Συντάγματος δεν προβλέπει απαγόρευση πολιτικού κόμματος.

«Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου. Εάν σκεφθούν κάτι τέτοιο απλά θα διπλασιάσουν το ποσοστό μας. Εξάλλου τίποτε δεν μας εμποδίζει να ιδρύσουμε ένα νέο κόμμα και να γνωρίζουν ότι αυτό θα το έχουμε κάνει στον κατάλληλο χρόνο πριν μας θέσουν εκτός νόμου» προειδοποίησε πρόσφατα ο Γ.Γ της Χρυσής Αυγής, ανακοινώνοντας τις προθέσεις του.