Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

Εξαρθρώθηκε σπείρα εξαπάτησης ηλικιωμένων

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών σπείρα εξαπάτησης ηλικιωμένων ατόμων. Συνελήφθησαν την 5-12-2012 στην Αθήνα, τέσσερα (4) μέλη της σπείρας όλοι ημεδαποί, δύο (2) άνδρες και δύο (2) γυναίκες ηλικίας 43, 23, 23 και 31 ετών αντίστοιχα. Όπως προέκυψε από την αστυνομική....


έρευνα η σπείρα εξαπατούσε κατ’ εξακολούθηση ηλικιωμένους με την ίδια μέθοδο δράσης. Συγκεκριμένα εντόπιζαν ηλικιωμένα άτομα και με το πρόσχημα της οφειλής χρηματικού ποσού από συγγενικό τους πρόσωπο, τους αποσπούσαν σημαντικά χρηματικά ποσά. Σε άλλες περιπτώσεις έπειθαν τα θύματά τους ότι δικαιούνται χρήματα από επιστροφή φόρου, για την οποία όμως έπρεπε πρώτα να καταβάλλουν αντίτιμο, για την αγορά υποτιθέμενου παραβόλου.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν δεκαπέντε (15) περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων στις περιοχές της Κυψέλης, Αμπελοκήπων, Πετραλώνων, Κολωνού, Αγίου Παντελεήμονα και Βύρωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.