Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Τι θα γίνει με το αφορολόγητο των παιδιών; Σκέψεις και αντιδράσεις

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής στο υπουργείο Οικονομικών για το νέο φορολογικό. Ο Γιάννης Στουρνάρας, δέχθηκε ομοβροντία διαφωνιών, όταν στο τραπέζι, κατατέθηκαν οι προτάσεις κατάργησης του...


έξτρα αφορολόγητου, με το ΠΑΣΟΚ ν΄απειλεί να καταψηφίσει το νομοσχέδιο, αν δεν υπάρξουν αλλαγές στο αφορολόγητο των παιδιών.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνάντηση, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να αναζητηθούν διορθωτικές κινήσεις για το αφορολόγητο των παιδιών, αρκεί όμως, να ΜΗΝ επηρεάζουν το δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Διαφωνίες για το εν λόγω θέμα, εξέφρασε και ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος ζήτησε να διαγραφούν τα πρόσθετα βάρη για όσους έχουν παιδιά.

«Αν γίνει με αύξηση της επιστροφής φόρου, με αύξηση του επιδόματος, ή διατήρηση του αφορολόγητου δεν είναι ζήτημα», λέγεται πως τόνισε κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Προς το παρόν πάντως, όλα είναι υπό διαπραγμάτευση στο θέμα της κατάργησης του αφορολόγητου των παιδιών, κάτι το οποίο άφησε να εννοηθεί και ο Υπουργός Εργασίας, μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά.

Όταν ο παρουσιαστής τον ρώτησε πόσα παιδιά έχει και ο Γιάννης Βρούτσης του απάντησε «δυο», ο Αυτιάς του είπε πως θα πρέπει να πληρώσει φόρο 400 ευρώ, με τον Υπουργό Εργασίας να απαντά:

«Να έχετε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα!»