Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Ο ληστής της Πάρου, Θεοφίλου, κατηγορείται για τους "Πυρήνες"

Ο Τάσος Θεοφίλου, συνελήφθη 10 ημέρες μετά τη ληστεία, στο Μοναστηράκι, από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής. Διέμενε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.
Ο ίδιος αρνήθηκε ότι συμμετείχε στο περιστατικό της ληστεία της Πάρου. Η σύνδεσή του με τους «Πυρήνες» βασίζεται σε...


στοιχεία που είχαν στα χέρια τους αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μετά και τη σύλληψη τεσσάρων μελών της οργάνωσης σε Αγρίνιο, Αθήνα και Πειραιά.

Για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» κατηγορείται ο ληστής της Πάρου, ο 30χρονος Τάσος Θεοφίλου, ο οποίος αναμένεται να κληθεί στις 3 Δεκεμβρίου ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή κ. Δημήτρη Μόκα για να απολογηθεί.

Αρχικά ο Τάσος Θεοφίλου, φοιτητής Θεολογίας, κατηγορείτο για την αιματηρή ληστεία που έλαβε χώρα στις 10 Ιουλίου στη Νάουσα της Πάρου, με θύμα τον 53χρονο ταξιτζή Δημήτρη Μίχα, ο οποίος προσπάθησε να τον σταματήσει.

Ωστόσο, έρευνα της αστυνομίας φέρεται να κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο 30χρονος συνδέεται με την ένοπλη οργάνωση. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το 25ο άτομο που κατηγορείται για συμμετοχή στους «Πυρήνες».

Η σύλληψη των ανωτέρω οδήγησε σε αναφορές για συναντήσεις του 30χρονου με άτομα που μετέφεραν οπλισμό που κατείχε η συγκεκριμένη οργάνωση.

Η ΕΛΑΣ αναγνώρισε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρόσωπο του Θεοφίλου το άτομο που είχε τις συναντήσεις – εν έτει 2010 - με τους ήδη κατηγορουμένους για συμμετοχή στους «Πυρήνες».