Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ: Όλα για τον ΟΠΑΠ!!

"Παίρνω το θάρρος να γράψω ένα άρθρο και να το στείλω, μακάρι να είχα δικό μου blog αλλά δεν έχω! Που λέτε, ασχολούμαι επαγγελματικά με το στοίχημα τα τελευταία 2 χρόνια και ανυπομονούσα να διαβάσω το νόμο για την "απελευθέρωση" του στοιχήματος. Από τα....


νομικά κι αυτά δεν καταλαβαίνω και πολλά, θα μείνω σε αυτά που αφορούν τους παίχτες και θα δικαιολογήσω πως όχι μόνο εμείς θα βγούμε χαμένοι, αλλά δεν πρόκειται και να πιάσει όλο αυτό!!

Για να καταλάβετε: Στο νόμο προβλέπεται φόρος 6% επί των στοιχημάτων ή του τζίρου, και όχι επί του μικτού κέρδους. Τι σημαίνει αυτό; Πως αναγκάζει τις εταιρίες να μειώσουν τα ποσοστά κέρδους (payout) προς τους παίκτες, κάνοντας λιγότερο ελκυστικό το παιχνίδι στο internet, ενώ οι παίχτες θα φορολογούμαστε και επιπλέον, όπως τα κέρδη από τα λαχεία! Όλα στο κράτος και στον ΟΠΑΠ! Θα μου πείτε, τι μπλέκω τον ΟΠΑΠ στην ιστορία, αλλά θα σας εξηγήσω: Ο νόμος είναι "φωτογραφικός": Ζητάνε λεφτά για την άδεια (ο ΟΠΑΠ θα τα πάρει από το κράτος για να τα δώσει στο κράτος), ζητάνε λεφτά με τον χρόνο (ομοίως από τον κορβανά του κράτους -ΟΠΑΠ- στα ταμεία του κράτους) και από την άλλη, αν αυτά μαζί με το 6% είναι πολύ ακριβά, όλες οι εταιρίες θα φύγουν και ο ΟΠΑΠ θα μείνει μόνος του, απλά δίνοντας παραπάνω λεφτά από το κράτος στο κράτος. Άρα οι άλλοι όλοι θα μείνουν παράνομοι, χάνοντας λεφτά το κράτος!

Στην τελική, όσοι παρακολουθούμε στοίχημα, ξέρουμε πως όλα γίνονται για να βγάλει φράγκα η κυβέρνηση και ο ΟΠΑΠ, αφού όπου αλλού έχουν πάρει παρόμοια μέτρα, τους γύρισε μπούμερανγκ, αλλά δεν τους νοιάζει ή απλά δεν έκαναν έρευνα! Μόνο ένας άσχετος από στοίχημα θα πρότεινε τέτοιους νόμους, αν δεν ξέρουν, ας κάνουν μία έρευνα από το τι έγινε στο εξωτερικό! Όλες οι μεγάλες χώρες του τζόγου, έχουν αλλάξει στρατηγική, ενώ εμείς σαν τους.. να μην πω καλύτερα, πάμε να κάνουμε αυτά που οι άλλοι έφαγαν τα μούτρα τους κάνοντάς τα!

Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Αυστραλία ακόμη και το Χονγκ Κονγκ που είχανε αρχικά ρυθμίσει την αγορά επιβάλλοντας φόρο επί του τζίρου, αναγκαστήκανε να τον αλλάξουνε με την επιβολή φόρου επί των μικτών κερδών αφού είδανε ότι χάνανε αρκετά έσοδα ενώ δεν κατάφεραν να μειώσουν τα «παράνομα» sites. Η Ιταλία για παράδειγμα που έκανε τη ρύθμιση το 2007 είδε μετά την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης να ανεβάζει τα έσοδά της από 127 εκατ. $ σε 550 εκατ. $ το 2010. (Στοιχεία που βρίσκει οποιοσδήποτε με ελάχιστο ψάξιμο στο google). Μόνον η Γαλλία, η οποία ρύθμισε πρόσφατα την αγορά αυτή, διατηρεί ακόμη τη φορολόγηση επί του τζίρου και από ότι φαίνεται τα προβλήματα είναι σημαντικά που αντιμετωπίζει. Επιπλέον το κράτος εισπράττει ούτως ή άλλως και από τα κέρδη της επιχείρησης εφόσον θα είναι με έδρα την Ελλάδα! Τόσο μυαλό θέλει;;"
αναγνώστης