Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Και η Interpol στο κυνήγι του Ben Ali..

Η κυβέρνηση της Τυνησίας ζήτησε από την Interpol να συνδράμει τις Αρχές της χώρας στη σύλληψη του πρώην προέδρου Ben Ali, της συζύγου του Leila Trabelsi και άλλων μελών της οικογένειάς του, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Lashar Karwi Sebi. Σύμφωνα με τον Sebi, οι Αρχές θέλουν να δικάσουν τον Ben Ali για....


διασπάθιση δημοσίου χρήματος, καθώς και τη μεταφορά συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας σε προσωπικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό.

Ο Τυνήσιος υπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης δήλωσε, εξάλλου, ότι έξι μέλη της προεδρικής φρουράς του Ben Ali πρόκειται να δικαστούν για υποκίνηση βίας μετά την πτώση του.

Ο Sebi είπε λίγο νωρίτερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Τύνιδα, ότι περίπου 11.000 κρατούμενοι απέδρασαν από τις φυλακές στο χάος που ακολούθησε μετά την ανατροπή του πρώην Τυνήσιου προέδρου νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ο Sebi δεν έδωσε λεπτομέρειες για τους κρατούμενους, όμως ο αριθμός τους είναι πολύ υψηλότερος από ό,τι θεωρούνταν προηγουμένως. Ο υπουργός είπε ακόμα πως 71 φυλακισμένοι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των ταραχών, εξ αυτών οι 48 στη διάρκεια πυρκαγιάς σε σωφρονιστικό κατάστημα στη Μοναστίρ, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, ενώ κάλεσε 9.500 φυγάδες από τις φυλακές «να επιστρέψουν» σε αυτές.

Ακόμη, ο Τυνήσιος υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως 2.460 φυλακισμένοι απελευθερώθηκαν μετά την πτώση του Ben Ali. Δεν είναι σαφές πόσοι εξ αυτών ήταν πολιτικοί κρατούμενοι.