Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Φτάσαμε σε διαφθορά την.. Κολομβία

Και η διαφθορά καλά κρατά στην Ελλάδα με τη χώρα μας να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την Κολομβία σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της οργάνωσης Διεθνούς Διαφάνειας. Όπως δείχνουν οι αριθμοί η διαφθορά εξακολουθεί να μαστίζει τις κοινωνίες σε όλον τον κόσμο, ενώ....


είναι απογοητευτικό το επίπεδο διαφθοράς στη ζώνη του ευρώ, ειδικά στις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση. Ιταλία και Ελλάδα βρίσκονται στην 72η και την 94η θέση αντίστοιχα με βαθμολογία 42 και 36 μονάδες, υποχωρώντας κατά τρεις και δεκατέσσερις θέσεις από την προηγούμενη κατάταξη. Με τα νέα δεδομένα η Ελλάδα έφτασε στα επίπεδα της Κολομβίας.

Φυσικά η χώρα μας δεν είναι η μόνη που έχει δεχθεί πλήγμα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αφού η Ιρλανδία (25η), η Ισπανία (30η) και η Πορτογαλία (33η) δεν βρίσκονται σε καλύτερα απίπεδα.

Στο αντίποδα Γερμανία και Γαλλία βρίσκονται στην 13η και 22η θέση. Δανία, Φινλανδία και Νέα Ζηλανδία μοιράζονται την πρώτη. Ιαπωνία και Βρετανία βρίσκονται στην 17η θέση, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες στην 19η.

Από την άλλη πλευρά η Κίνα παραμένει χαμηλά, στην 80η θέση με 39 μονάδες. Ενώ Αφγανιστάν, Βόρεια Κορέα και Σομαλία βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις του πίνακα. Η Ρωσία (133η) θεωρείται από την οργάνωση μια από τις χώρες με το χειρότερο επίπεδο διαφθοράς, αλλά φέτος έχει βελτιώσει την κατάταξή της, ανεβαίνοντας δέκα θέσεις.

«Μετά τη χρονιά αυτή που ο αγώνας κατά της διαφθοράς ενισχύθηκε, περιμένουμε από τις κυβερνήσεις να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στην κατάχρηση εξουσίας», υπογραμμίζει η πρόεδρος της οργάνωσης Ουγκέτ Λαμπέλ.

Πηγή: iefimerida.gr