Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Διευρύνεται η μοριοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων

Βραβευμένες δημοσιεύσεις και επιστημονικά συγγράμματα που έχουν εκπονήσει αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι και έχουν τύχει σημαντικών διακρίσεων θα περιλαμβάνονται, πλέον, στη μοριοδότησή τους για τη βαθμολογική τους...


ανέλιξη. «Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατά το στάδιο της αξιολόγησης των διατάξεων που ισχύουν για τη βαθμολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων, λαμβάνει υπόψη τα δίκαια αιτήματα, τις εύστοχες επισημάνσεις και τις προτάσεις των υπαλλήλων και των υπηρεσιών με στόχο την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, την ισότιμη μεταχείριση των υπαλλήλων, την εύρυθμη, αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης στο πλαίσιο του απώτατου σκοπού της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος». Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο κ. Μανιτάκης επισημαίνει στην απάντησή του ότι με την αντικατάσταση διατάξεων του υπαλληλικού κώδικα, το συγγραφικό έργο των υπαλλήλων δύναται, ως ειδική δραστηριότητα, να ληφθεί υπόψη και να μοριοδοτηθεί κατά τη συμμετοχή τους στις κρίσεις για επιλογές προϊσταμένων οργανικών μονάδων.