Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Δήλωση Γιώργου Καμίνη

Οι άνθρωποι που θα κληθούν τον Νοέμβρη να αναλάβουν τις τύχες της Αθήνας.

θα παραλάβουν μια πόλη σε κρίση. Κρίση οικονομική, κρίση διοικητική, κυρίως όμως κρίση αντιπροσώπευσης. Μέσα σ’ αυτές τις αντίξοες συνθήκες, η νέα δημοτική αρχή καλείται να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ώστε η Αθήνα να αναγεννηθεί. Να γίνει μια πόλη ανθρώπινη και φιλόξενη, μια κανονική πόλη, με ασφαλείς γειτονιές, με ελεύθερους χώρους, με αγορά.

Τις τελευταίες εβδομάδες η προοπτική αυτή έχει αρχίσει να συσπειρώνει ένα σύνολο ανθρώπων, που ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις, συγκλίνουν σε βασικές αξίες και αρχές για τη διακυβέρνηση της Αθήνας. Αυτό που οι πολίτες της Αθήνας προσμένουν από εμάς είναι αυτές τις.. αρχές και αξίες να τις μετουσιώσουμε σε ένα συγκροτημένο και ρεαλιστικό σχέδιο για τη σωτηρία της πόλης.

Σχέδιο διαμορφωμένο από ικανούς επιστήμονες από κοινού με φορείς και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Ανθρώπους, οι οποίοι μέσα από την καθημερινή γνώση και εμπειρία τους γνωρίζουν τα πραγματικά προβλήματα της πόλης και μπορούν να προτείνουν εφαρμόσιμες λύσεις.

Η προοδευτική αυτή συμπαράταξη, που βρίσκει την απαραίτητη υποστήριξη και από πολιτικές δυνάμεις της χώρας, διαμορφώνει ένα ρεύμα δυναμικό και δημιουργικό, ένα ρεύμα πλειοψηφικό, που καλείται να υπερβεί τις στενές κομματικές περιχαρακώσεις. Τους ευχαριστώ όλους, πολιτικά κόμματα, φορείς της κοινωνίας των πολιτών καθώς και τους μεμονωμένους πολίτες για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Από σήμερα κιόλας ξεκινάμε, για να φτιάξουμε από την αρχή μια πόλη στην οποία θα μας αρέσει να ζούμε και να εργαζόμαστε.

Γιώργος Καμίνης