Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Αντίσταση στη διαθεσιμότητα με καταλήψεις και στάσεις εργασίας

Συνεχίζονται σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας, καθώς λήγει η προθεσμία για την υποβολή της λίστας των εργαζομένων που υπάγονται στη...


ρύθμιση. Στην πλατεία Κλαυθμώνος συγκεντρώθηκαν υπάλληλοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Εξάλλου, σε στάση εργασίας έως το τέλος του ωραρίου βρέθηκαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες για τον προπηλακισμό του Γερμανού προξένου.

Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις

Τα γραφεία της διεύθυνσης διοίκησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης του Ηρακλείου, στην οδό Αλμυρού, κατέλαβαν σήμερα το πρωί εργαζόμενοι και μέλη του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου αντιδρώντας σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Αντιπροσωπεία τους αναμένεται να συναντηθεί με τον γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργο Δεικτάκη ζητώντας να παγώσει η διαθεσιμότητα για 22 μόνιμους υπαλλήλους της υπηρεσίας.

Στο μεταξύ, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους εργαζόμενοι στους ΟΤΑ αποκλείοντας και σήμερα το δημαρχείο.

Καταλήψεις και σε υπουργεία

Υπό κατάληψη τελούν επίσης το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς η διαθεσιμότητα αφορά σημαντικό αριθμό υπαλλήλων τους.

Συγκεκριμένα στο υπουργείο Υγείας περίπου 70 υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν λάβει το χαρτί της διαθεσιμότητας. Οι συνάδελφοί τους προχώρησαν σε κατάληψη του κεντρικού κτηρίου, ζητώντας να αλλάξει άμεσα η απόφαση και να διασφαλισθούν όλες οι θέσεις εργασίας.

Την ίδια ώρα, σε νέα εικοσιτετράωρη απεργία αποφάσισαν να προχωρήσουν αύριο, Τρίτη, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από την περασμένη Πέμπτη.

Κινητοποιήσεις και την Τρίτη

Για αύριο Τρίτη η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει προκηρύξει τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 3 το μεσημέρι έως τις 7 το βράδυ για την απογευματική βάρδια.

Επιπλέον, έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρρύθμισης. Ανάλογες συγκεντρώσεις αναμένεται να γίνουν και σε άλλες πρωτεύουσες νομών.