Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012

Όταν η γόπα ανακυκλώνεται και επαναχρησιμοποιειται

Πόσες φορές έχουμε βρει γόπα τσιγάρου την ώρα που καθόμαστε στην παραλία; Οι ενοχλητικές όμως για πολλούς γόπες μπορούν και να είναι χρήσιμες. Στην Αμερική ξεκινάει η εφαρμογή ενός προγράμματος για την....


ανακύκλωση της γόπας και συγκεκριμένα από μια μεγάλη καπνοβιομηχανία σε συνεργασία με μικρότερες του κλάδου της. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα βάζει μπρος η εταιρεία Reynolds American Inc.και η New Mexico-based Santa Fe Natural Tobacco co, σε συνεργασία με την TerraCycle Inc., ενώνοντας τις δυνάμεις τους για το νέο αυτό πρόγραμμα.

“Δεν χρειάζεται να πάμε και πολύ μακριά για να καταλάβουμε ότι πολλοί καπνιστές μολύνουν το περιβάλλον με τις γόπες τους ανέφερε η επικεφαλής της Santa Fe's, Cressida Lozano.

Οι εταιρείες για το πρόγραμμα τους, προτείνουν σε νέους και νέες άνω των 21 ετών αλλά και σε εταιρείες, να μαζέψουν τις γόπες τους και να τις στείλουν στο TerraCycle.

Μόλις ο οργανισμός τις λάβει θα στείλει άμεσα μια δωρεά στη μη κερδοσκοπική οργάνωση Keep America Beautiful.

Επίσης ο οργανισμός θα ανακυκλώνει εκτός από τις γόπες και το χαρτί και τα υπολλείμματα καπνού, που βρίσκονται στις γόπες.

Για να ολοκληρώσει το project της ανακύκλωσης και συγκεκριμένα για την ανεύρεση του τρόπου με τον οποίο οι γόπες, που περιλαμβάνουν χαρτί, καπνό, στάχτη και φίλτρο, μπορούν να ανακυκλώνονται, η εταιρεία χρειάστηκε δύο χρόνια ερευνών και μελέτης της διαδικασίας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του προγράμματος, αυτή η ιδέα, θα αποδείξει σε όλους μας ότι τα πάντα μπορούν και πρέπει να ανακυκλώνονται.

Η μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν να ξεκινήσει το πρόγραμμα, αποκάλυψε ότι η γόπα του τσιγάρου είναι το πιο κοινό σκουπίδι που μαζεύεται από το δρόμο