Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Στα 660 εκατ. ευρώ οι ζημίες του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης

Τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Ευθύνης, καταδεικνύει το έγγραφο του φορέα το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή. Όπως προκύπτει, στο ποσό των 540 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι ....


εκκρεμείς ζημίες από τις ανακλήσεις των ασφαλιστικών εταιρειών, ενώ, άλλα 117 εκατ. ευρώ είναι οι εκκρεμείς ζημίες για τα ανασφάλιστα και άγνωστα οχήματα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, «σήμερα, μετά την πτώχευση και ανάκληση της άδειας λειτουργίας συνολικά 59 ασφαλιστικών εταιρειών, οι εκκρεμείς ζημιές που αφορούν τον Λογαριασμό Αρωγής, δηλαδή τις ανακλήσεις των ασφαλιστικών εταιρειών, ανέρχονται στο ποσό των περίπου 540 εκατ. ευρώ και αφορούν 120.753 υποθέσεις, ενώ οι εκκρεμείς υποθέσεις για τα ανασφάλιστα και άγνωστα αυτοκίνητα ανέρχονται στο ποσό των 117 εκατ. ευρώ και αφορούν 10.071 υποθέσεις».

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι, το Επικουρικό Κεφάλαιο να αντιμετωπίζει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, με άμεσο αποτέλεσμα την αδυναμία έγκαιρης και αποτελεσματικής ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις του προς όλους τους δικαιούχους αποζημιώσεων, αφού, αφενός τα έσοδα του ανέρχονται σε μόλις 75,4 εκατ. ευρώ, που δεν επαρκούν για την κάλυψη των υποχρεώσεων του, και αφετέρου οι ημερομηνίες για την καταβολή των αποζημιώσεων προσδιορίζονται μετά από 2,5 χρόνια.

Τα στοιχεία για τη δραματική αύξηση των ζημιών του Επικουρικού Κεφαλαίου διαβιβάστηκαν στη Βουλή, μετά από ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Κοντονή, Ζωής Κωνσταντοπούλου, Ειρήνης Αγαθαπούλου, Νάντιας Βαλαβάνη, Θοδωρή Δρίτσα και Ανδρέα Ξανθού, για προωθούμενη διάταξη που θα οδηγήσει στη μερική κατάργηση της ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου για θύματα τροχαίων ατυχημάτων.