Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Καζάνι που βράζει η ΝΔ για το φορολογικό

Καζάνι που βράζει είναι τις τελευταίες ώρες η ΝΔ με αφορμή το φορολογικό. Μάλιστα στο Μέγαρο Μαξίμου κλήθηκε από τον Πρωθυπουργό εκτάκτως το απόγευμα ο υφυπουργός οικονομικών....


Γιώργος Μαυραγάνης. Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης ήταν η ενδοκυβερνητική συζήτηση για το νέο φορολογικό με δεδομένες τις αντιδράσεις από βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και την επιβολή συντελεστή 45% για εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ, την μεγάλη επιβάρυνση των τρίτεκνων κλπ.

Αρκετοί ήταν οι βουλευτές της ΝΔ που εξέφρασαν με δημόσιες τοποθετήσεις τους τις διαφωνίες για τα υπο συζήτηση φορολογικά μέτρα. Για "μανδαρίνους του υπ. Οικονομικών" μίλησε ο Αργύρης Ντινόπουλος ενώ για "αντισυνταγματικότητες" έκανε λόγο ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ακόμη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, χαρακτήρισε "υπερβολικό" τον συντελεστή του 45% για μικρομεσσία εισοδήματα μόλις 26.000 ευρώ.

Ωστόσο εαν την Τετάρτη δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ του Υπ. οικονομικών και των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, τότε το θέμα θα τεθεί στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση υπό τον Πρωθυπουργό.